Χτίζοντας μία κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

 Χτίζοντας μία κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

Μία στρατηγική προώθησης του μηνύματος υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών επιλογών  στους νέους και ειδικά στα παιδιά προωθεί με στοχευμένες βιωματικές δράσεις η KOPE με τα προϊόντα της Χρυσελιά.

 

Από τα πρώτα της βήματα στη δεκαετίας του ΄70 έως και σήμερα, η εταιρεία προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας προωθώντας τη φιλοσοφία ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

 

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Η επιλογή ενός μεσογειακού πρότυπου διατροφής με αγνά, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα αυξάνει την πιθανότητα μακροζωίας, μειώνοντας τον κίνδυνο για παχυσαρκία και πολλά χρόνια νοσήματα.

 

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από μικρή ηλικία είναι ιδιαίτερα σημαντική.  Έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν 7 στα 10 παχύσαρκα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι υπέρβαρα και ως ενήλικοι. Στον αντίποδα, σειρά ερευνών αποδεικνύουν ότι τα παιδιά με ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και υψηλά ποσοστά φυσικής δραστηριότητας, έχουν καλύτερες γνωστικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

 

Η ΚΟΡΕ βρίσκεται δυναμικά παρούσα σε κάθε ευκαιρία να μεταδώσει στα παιδιά με ευχάριστο, βιωματικό τρόπο το μήνυμα της σωστής διατροφής και της επιλογής υγιεινών, ποιοτικών προϊόντων και να τα εκπαιδεύσει να υιοθετήσουν τις βέλτιστες διατροφικές συνήθειες.

 

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΛΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΥΣΕΛΙΑ

 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΟΡΕ διοργάνωσε το event “Εμπειρία Χρυσελιά” στις 7 Ιουνίου στο Κτήμα Αρίστη. Το ελαιόλαδο Χρυσελιά, προσκάλεσε μαμάδες ‘food bloggers’  μαζί με τα παιδιά τους σε ένα δημιουργικό απόγευμα στο κτήμα Αρίστη προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη του ελαιολάδου και τον τρόπο να το εντάξουν στην διατροφή των παιδιών τους.

 

Μέσα από blind taste μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να ξεχωρίσουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά. Οι μαμάδες και τα παιδιά συμμετείχαν σε μαγειρικές δραστηριότητες με στόχο να βρουν δημιουργικούς τρόπους να εντάξουν το ελαιόλαδο στην καθημερινότητα τους. Οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν χειροτεχνίες και φύτευσαν την δικιά τους ελιά. Επιπλέον, οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε συζήτηση με τον chef Κυριάκο Μελά του Kids cooking club σχετικά με το ελαιόλαδο ως σύμμαχο στην παιδική διατροφή.

 

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ – KIDS FUN FESTIVAL

 

Παράλληλα, η ΚΟΡΕ βρέθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Kids Fun Festival στη Θεσσαλονίκη όπου παιδιά έως 15 ετών έλαβαν μέρος σε βιωματικές δράσεις με στόχο να πάρουν ουσιαστικά μηνύματα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη διατροφή και το περιβάλλον.

 

Με την πολύτιμη συνεισφορά της Ελένη Ψυχούλη διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki παιδικός διαγωνισμός μαγειρικής με την συμμετοχή δεκάδων μικρών διαγωνιζόμενων.

 

Eκεί, η ΚΟΡΕ παρείχε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που βρίσκονται στην “καρδιά” της μεσογειακής διατροφής.

 

Οι μικροί μάγειρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την διατροφική υπεροχή του  Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου Χρυσελιά, που αποτελεί τη ναυαρχίδα σειράς προϊόντων της ΚΟΡΕ. Με χαρακτηριστικό φρουτώδες άρωμα, έντονη γεύση του καρπού και διατηρώντας ακέραια όλα τα πολύτιμα συστατικά αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν υψηλής γαστρονομίας.