icon1

Β. Αθανασίου

icon1

Συνταγές

Ζύμη με ελαιόλαδο Χρυσελιά για τραγανές πίτσες

Υλικά:

  • 1 1/3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • ½ κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι EVO Χρυσελιά
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά με νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι ή με μίξερ.

  2. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για περίπου 1 ώρα σε λαδωμένο και κλειστό μπολ.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.

  4. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτά μπορούμε. Πατάμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι, το οποίο βοηθά στην αποφυγή τυχόν φυσαλίδων αέρα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο Χρυσελιά και γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Η ζύμη για πίτσα, αεροστεγώς κλεισμένη διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες και δύο μήνες στην κατάψυξη, εναλλακτικά μπορείτε να προ ψήσετε τις ζύμες και να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.