icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Ζυμαρικά ριγκατόνι με φασολάκια γιαχνί

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 150 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Διαδικασία

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

  2. Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

  3. Ρίχνουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

  4. Προσθέτουμε 150 ml νερό.

  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

  6. Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι και 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά από τα φασολάκια, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση με τα φασολάκια για να δέσουν οι γεύσεις.

  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

  8. Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με τα φασολάκια όσο είναι ακόμη ζεστά. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1828/Zymarika-rigatoni-me-fasolakia-giahni)