icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Τραγανά φασολάκια με πέστο βασιλικού και κουκουνάρι

Υλικά:

Για τα φασολάκια:

  • 1 ½ κιλό φασολάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • Κουκουνάρι, για γαρνιτούρα
  • Φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Για το πέστο βασιλικού:

  • 1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Για τα φασολάκια:

    Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

  2. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό.

  3. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 περίπου λεπτά.

  5. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

  6. Ρίχνουμε μία γενναία κουταλιά πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε.

  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα.

  8. Βάζουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά πέστο, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

  9. Για την πέστο βασιλικού:

    Σε ένα μούλτι βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1 κ.σ. κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2199/Tragana-fasolakia-me-pesto-vasilikoy-kai-koykoynari)