icon1

Β. Αθανασίου

icon1

Συνταγές

Τηγανητό ρύζι με γαλοπούλα, λαχανικά και τζίντζερ

Υλικά:

  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια/400 γραμμάρια ψημένη γαλοπούλα ή κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι/120 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
  • ½ φλιτζάνι/120 γραμμάρια καλαμπόκι
  • ½ φλιτζάνι/120 γραμμάρια πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζάνι/120 γραμμάρια καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους ή τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 φλιτζάνια/500 γραμμάρια ρύζι Jasmine ή Μπασμάτι, μαγειρεμένο και κρυωμένο
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ένα χτυπημένο αυγό, και φτιάχνουμε μια μεγάλη λεπτή ομελέτα, ψήνουμεγια 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμεμε το υπόλοιπο αυγό. Όταν είναι έτοιμες τις κάνουμε ρολό και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

  2. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνουμε το υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε πιπεριές, σκόρδο, τζίντζερ και 2 κρεμμύδια για2 λεπτά . Προσθέτουμετο ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτάμέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό στις άκρες. Προσθέτουμε τον αρακά,το καλαμπόκι, το καρότο και τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4λεπτά.

  3. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μισές φέτες ομελέτας και το σησαμέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Tip

Το τηγανητό ρύζι είναι ένα από τα γρηγορότερα και ευκολότερα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε και ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ότι σας περίσσεψε την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αν δεν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι μπορείτε με την ψημένη γαλοπούλα να φτιάξετε ζυμαρικά, πίτες, κροκέτες, σάντουϊτς και ότι τραβάει η όρεξη σας.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες ομελέτας και το υπόλοιπο πράσινο κρεμμυδάκι.