Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Σούπα μπύρας με καπνιστό λουκάνικο
Υλικά:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 350 γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτάκι μπύρα ελαφριά, lager
- 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ.κόλιανδρο
- 1/3 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.γ. φρέσκο άνηθο
- 4-5 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
-
Ρίχνουμε την μπύρα, το ζωμό κοτόπουλου, την πατάτα, τα καρότα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού. (Συνταγή από τον Σεφ: Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1947/Soypa-mpyras-me-kapnisto-loykaniko)