icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Σούπα ελαιόλαδου με γαρίδες

Υλικά:

  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • 500 ml ζωμό ψαριού
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • 300 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 8 γαρίδες μεσαίες, βρασμένες
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με λίγο νερό μαλακώνουμε τις ζελατίνες.

  2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ψαριού με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν.

  3. Μόλις βράσουν οι γαρίδες, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ζελατίνες, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.

  5. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ζωμό σε δυνατή ταχύτητα.

  6. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει ο ζωμός.

  7. Όταν αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

  8. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και σερβίρουμε.