Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Σούπα ελαιόλαδου με γαρίδες
Υλικά:
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 500 ml ζωμό ψαριού
- Αλάτι, κατά βούληση
- 300 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- 2 λεμόνια, χυμός
- 8 γαρίδες μεσαίες, βρασμένες
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ με λίγο νερό μαλακώνουμε τις ζελατίνες.
-
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ψαριού με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν.
-
Μόλις βράσουν οι γαρίδες, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ζελατίνες, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
-
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ζωμό σε δυνατή ταχύτητα.
-
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει ο ζωμός.
-
Όταν αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
-
Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και σερβίρουμε.