icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη

Υλικά:

  • 1 φλ. σκόνη κακάο
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ (ή με το χέρι με ξύλινη κουτάλα) τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.

  3. Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε.

  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσσο, αν χρησιμοποιούμε.

  5. Βάζουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το κακάο και χτυπάμε (όχι πολύ) σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  6. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.

  8. Φτιάχνουμε τη ζύμη στρογγυλές μπαλίτσες, περνάμε από ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στα ταψιά τα μπισκότα.

  9. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσουν πριν μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.