
Δ. Σκαρμούτσος

Συνταγές
Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη

Υλικά:
- 1 φλ. σκόνη κακάο
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ (ή με το χέρι με ξύλινη κουτάλα) τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι.
-
Προσθέτουμε τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.
-
Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσσο, αν χρησιμοποιούμε.
-
Βάζουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το κακάο και χτυπάμε (όχι πολύ) σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.
-
Φτιάχνουμε τη ζύμη στρογγυλές μπαλίτσες, περνάμε από ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στα ταψιά τα μπισκότα.
-
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσουν πριν μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.