Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι
Υλικά:
- 1 ματσάκι baby σπανάκι
- 1 ματσάκι baby ρόκα
- 1/2 φλίτζαν φυλλαράκια δυόσμο
- 1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
- 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1/2 φλίτζαν ξινομυζήθρα
- 1/2 φλίτζαν καρύδια
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.
-
Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
-
Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2181/Prasini-salata-me-fraoyles-avokanto-kai-ladolemono-me-portokali)