icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι

Υλικά:

  • 1 ματσάκι baby σπανάκι
  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • 1/2 φλίτζαν φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλίτζαν ξινομυζήθρα
  • 1/2 φλίτζαν καρύδια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.

  2. Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά

  4. Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2181/Prasini-salata-me-fraoyles-avokanto-kai-ladolemono-me-portokali)