Β. Αθανασίου
Συνταγές
Πράσινη σαλάτα με χαλούμι, πορτοκάλι και Dressing Ροδιού με ελαιόλαδο Χρυσελιά
Υλικά:
- 1 μπολ πράσινη σαλάτα κομμένη στο χέρι
- 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο
- 120 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλ. φρέσκα μυρωδικά (Μυρώνια)
Υλικά για το Dressing Ροδιού:
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 2 κ.σ. χυμό ροδιού
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
-
Για το Dressing ροδιού, χρησιμοποιούμε ένα μικρό οδοντωτό μαχαίρι για να χωρίσουμε τα φιλέτα από το πορτοκάλι, κρατώντας τους χυμούς σε ένα μπολ. Στο μπολ με τον χυμό προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το ρόδι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες χαλούμι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πράσινη σαλάτα με τα φιλέτα πορτοκαλιού και τα μυρώνια, προσθέτουμε το dressing και με απαλές κινήσεις αναμειγνύουμε καλά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ την σαλάτα και από πάνω στρώνουμε τις φέτες χαλουμιού.
Chef's note
Αν έχουμε σπόρους ροδιού γαρνίρουμε από πάνω για περισσότερη φρεσκάδα και έντονα χρώματα.