icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Pizza με ημίσκληρο τυρί και σπιτική σάλτσα τομάτας

Υλικά:

(4-6 μερίδες)

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 10 γρ. νωπή μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 40 ml χλιαρό νερό
  • 30 ml ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα:

  • 300 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα Γκρέκα
  • 1 κ.τ.γ. ξερός βασιλικός
  • 1 κ.τ.γ. ρίγανη ξερή
  • 100 ml ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
  • 300 γρ. ημίσκληρο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το νερό από το ψυγείο και τη μαγιά για 4 λεπτά.

  2. Βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι το προζύμι για 18 ώρες στο ψυγείο.

  3. Μετά τις 18 ωρες βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι και το προζύμι και χτυπάμε προσθέτοντας το  λάδι, τη μαγιά  και το κρύο νερό για 8 λεπτά ακριβώς.

  4. Στα 4 λεπτά του χτυπήματος προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα .

  5. Στα 5 λεπτά ανεβάζουμε στροφές.

  6. Στα τελευταία 2 λεπτά βαζουμε το λάδι και αυτό παγωμένο.

  7. Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε μπολ μεγάλο με λίγο λάδι στον πάτο και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία δωματίου.

  8. Κάνουμε μπαλάκια ζύμης 300 γρ και αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 1,5 με 2 ώρες το πολύ.

  9. Για τη σάλτσα χτυπάμε όλα  τα υλικά σε μπλέντερ και δοκιμάζουμε.

  10. Πλάθουμε τα ζυμάρια με πλάστη, τα ανοίγουμε, βάζουμε το ημίσκληρο τυρί από πάνω, και ψήνουμε.