Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Pizza με ημίσκληρο τυρί και σπιτική σάλτσα τομάτας
Υλικά:
(4-6 μερίδες)
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι τύπου 00
- 10 γρ. νωπή μαγιά
- 20 γρ. αλάτι
- 40 ml χλιαρό νερό
- 30 ml ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
- 50 γρ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα:
- 300 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα Γκρέκα
- 1 κ.τ.γ. ξερός βασιλικός
- 1 κ.τ.γ. ρίγανη ξερή
- 100 ml ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
- 300 γρ. ημίσκληρο τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε στο μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το νερό από το ψυγείο και τη μαγιά για 4 λεπτά.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι το προζύμι για 18 ώρες στο ψυγείο.
-
Μετά τις 18 ωρες βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι και το προζύμι και χτυπάμε προσθέτοντας το λάδι, τη μαγιά και το κρύο νερό για 8 λεπτά ακριβώς.
-
Στα 4 λεπτά του χτυπήματος προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα .
-
Στα 5 λεπτά ανεβάζουμε στροφές.
-
Στα τελευταία 2 λεπτά βαζουμε το λάδι και αυτό παγωμένο.
-
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε μπολ μεγάλο με λίγο λάδι στον πάτο και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Κάνουμε μπαλάκια ζύμης 300 γρ και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1,5 με 2 ώρες το πολύ.
-
Για τη σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και δοκιμάζουμε.
-
Πλάθουμε τα ζυμάρια με πλάστη, τα ανοίγουμε, βάζουμε το ημίσκληρο τυρί από πάνω, και ψήνουμε.