
Δ. Σκαρμούτσος

Συνταγές
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά:
ΧΡΟΝΟΣ: 35 min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. παντζάρια
- 250 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
- φύλλα βασιλικό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα παντζάρια κάτω από τρεχούμενο νερό.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια με αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Ξεπλένουμε τα παντζάρια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε κύβους.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. (συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1638/Pantzarosalata-me-giaoyrti-kai-karydia)