icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Πανσέτα με ζεστή μαρινάδα από σάλτσα σόγιας και dressing εσπεριδοειδών

Υλικά:

(4-6 μερίδες)

  • 1 κ. πανσέτα χοιρινή
  • Μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.τ.γ. σάλτσα πράσινης πιπεριάς
  • Αλάτι

Για τη μαρινάδα σόγιας:

  • 150 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. ζάχανη μαύρη
  • 75 γρ. μέλι
  • 300 ml σόγια sauce
  • 450 ml νερό
  • 75 ml ξύδι λευκό
  • Κάρδαμο
  • Φρέσκη ρίγανη

Για τη σαλάτα:

  • 1 έτοιμη κομμένη σαλάτα (Iceberg, Μαρούλι, Ρόκα)
  • Μισό φινόκιο
  • Μισό κρεμμύδι
  • Μισό πορτοκάλι
  • Αλάτι

Για το dressing:

  • 5 γρ. μουστάρδα
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ, τοποθετούμε το κρέας και το αφήνουμε για 12 ώρες να μαριναριστεί.

  2. Βάζουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα της. Ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς περίπου 2-3 ώρες. 

  3. Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στη σχάρα.

  4. Για τη βινεγκρέτ βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι έως ότου μειωθεί στο μισό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό που απέμεινε μαζί με τη μουστάρδα και προσθέτουμε τα λάδια. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.

  5. Για τη σαλάτα τρίβουμε το καρότο και το φινόκιο σε λεπτές φέτες πάνω στην έτοιμη κομμένη σαλάτα (Iceberg, Μαρούλι, Ρόκα). Προσθέτουμε πορτοκάλι φιλέτο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.