icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Μοσχαρίσιο burger με μανιτάρια και σάλτσα τρούφας

Υλικά:

(4-6 μερίδες)

  • 2 ψωμάκια brioche για burger
  • 500 γρ. κιμάς από μοσχαρίσια λάπα
  • Μισό λευκό κρεμμύδι
  • 1 κ.τ.σ. σάλτσα TABASCO
  • 1 κ.τ.σ. worcester sauce
  • 2 κλ. θυμάρι φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 10 μανιτάρια λευκά
  • 50 γρ. σόγια sauce
  • 1 φέτα κατσικίσιο τυρί κορμός
  • Eλαιόλαδο κλασσικό ΧΡΥΣΕΛΙΑ
  • Πιπέρι
  • Μαρούλι για το σερβίρισμα

Για την πίκλα αγγουριού:

  • Μισό αγγούρι
  • Ξύδι λευκό
  • Αλάτι

Για τη μαγιονέζα τρούφας:

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 15 ml λάδι τρούφας

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμυδι, την worcester sauce , το θυμάρι φρέσκο, το αυγό και το ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά να κάνουμε ένα σφιχτό μείγμα.

  2. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με το σκόρδο.

  3. Σβήνουμε με σόγια και τα αποσύρουμε από τη φωτιά

  4. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στη σχάρα

  5. Για τη μαγιονέζα βάζουμε μαγιονέζα με λίγες σταγόνες τρούφας

  6. Για το σερβίρισμα, στο πάτο του ψωμιού βάζουμε τα μανιτάρια, τη μαγιονέζα τρούφας, το μπιφτέκι. Καπακώνουμε με το κατσικίσιο τυρί και το επάνω ψωμάκι στο οποίο έχουμε αλείψει και εκεί μαγιονέζα τρούφας