icon1

Συνταγές

Μοσχάρι στον φούρνο με μήλα, δαμάσκηνα και πατάτες

Υλικά:

  • 1 ρολό μοσχάρι
  • 2 μήλα
  • 10-15 δαμάσκηνα
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κρασοπότηρο Σαγκριά
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο Χρυσελιά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 ποτήρι νερό ανακατεμένο με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τα μήλα με τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.

  2. Όταν αρχίζει να σιροπιάζει ρίχνουμε την Σαγκριά και ανακατεύουμε ελαφρώς για 5 λεπτά. Έπειτα το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για 10 λεπτά ακόμα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και με λίγο βούτυρο και ύστερα τσιγαρίζουμε το ρολό αλατοπιπερώνοντας το ΕΛΑΦΡΩΣ.

  3. Όταν τελειώσουμε βάζουμε το ρολό στο ταψί, που έχουμε ήδη βάλει μέσα τις κομμένες πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πασπαλίζουμε όλο το ρολό και ανακατεύουμε τη σάλτσα με το κρέας και τις πατάτες, ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και είναι έτοιμο για ψήσιμο.

  4. Σκεπάζουμε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο (ποτέ ψήσιμο μόνο με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε στη μεσαία σκάλα, με αέρα και 200 για 2,5 ώρες. Ένα τεταρτάκι πριν το τέλος το ξεσκεπάζουμε.

  5. Όταν ψηθεί βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το κόβουμε φέτες. Γεμίζουμε την πιατέλα γύρω-γύρω με την γαρνιτούρα και τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί (είναι πηχτή πια) τη μαζεύουμε με ένα κουτάλι και τη ρίχνουμε πάνω στο κρέας.