icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κολοκύθα και αρακά

Υλικά:

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 2κ.γ. ρίγανη
  • 2κ.γ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 750ml ζωμός κρέατος
  • 2κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φλ. κολοκύθα, αποφλοιωμένη
  • 1 φλ. αρακά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.

  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζουμε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.

  4. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κρέατος και τον πελτέ ντομάτας.

  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1½  ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  7. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμη.

  8. Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  9. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. (Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2003/Moscharaki-katsarolas-me-kolokytha-kai-araka)