Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Μοσχαράκι κατσαρόλας με κολοκύθα και αρακά
Υλικά:
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό μοσχάρι νουά, κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. κρασί κόκκινο
- 2κ.γ. ρίγανη
- 2κ.γ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 750ml ζωμός κρέατος
- 2κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φλ. κολοκύθα, αποφλοιωμένη
- 1 φλ. αρακά
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
-
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
-
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζουμε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
-
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κρέατος και τον πελτέ ντομάτας.
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμη.
-
Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. (Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2003/Moscharaki-katsarolas-me-kolokytha-kai-araka)