Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Μακαρονάδα με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό
Υλικά:
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- Αλάτι, κατά βούληση
- 1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
-
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
-
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
-
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.