icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Λάχανο με ραγού από μοσχαρίσιο κιμά

Υλικά:

  • 1 μέτριο λάχανο άσπρο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 καρότα, τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές γλυκές, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κύβο κότας
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά το λάχανο, αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το χόνδρο του, κόβουμε το υπόλοιπο σε μεγάλα κομμάτια και τα ξαναπλένουμε.

  2. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα φύλλα του λάχανου για 10 λεπτά.

  3. Αφαιρούμε τα φύλλα λάχανου από την κατσαρόλα, τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε.

  4. Σε  μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.

  5. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

  6. Ρίχνουμε τα καρότα, την πιπεριά, τον πελτέ ντομάτας, τον κύβο κότας και σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  7. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί ο κιμάς και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

  8. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεματισμένο λάχανο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

  9. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμη .

  10. Πασπαλίζουμε το φαγητό με το μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό. (Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2020/Lachano-me-ragoy-apo-moscharisio-kima)