icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Κολοκυθάκια με ντομάτες και γραβιέρα στο φούρνο

Υλικά:

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2/3 φλ ελαιόλαδο
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Διαδικασία

    Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

  2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

  4. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.

  5. Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.

  6. Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  7. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.

  8. Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.

  9. Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.

  10. Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1746/Kolokythakia-me-ntomates-kai-graviera-sto-foyrno)