Δ. Σκαρμούτσος
                                Συνταγές
                                 Κολοκυθάκια με ντομάτες και γραβιέρα στο φούρνο
                                                            
                            
                            Υλικά:
- 500 γρ. κολοκυθάκια
 - 600 γρ. ντομάτες
 - 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
 - 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
 - 2/3 φλ ελαιόλαδο
 - ρίγανη, κατά βούληση
 - αλάτι, κατά βούληση
 - πιπέρι μαύρο, κατά βούληση
 
Εκτέλεση
- 
                                                                                               
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
 - 
                                                                                               
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
 - 
                                                                                               
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
 - 
                                                                                               
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.
 - 
                                                                                               
Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
 - 
                                                                                               
Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
 - 
                                                                                               
Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.
 - 
                                                                                               
Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.
 - 
                                                                                               
Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.
 - 
                                                                                               
Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1746/Kolokythakia-me-ntomates-kai-graviera-sto-foyrno)