
Συνταγές
Κεφτεδάκια με Πράσα

Υλικά:
- 1 κιλό πράσα
- 2 κλαράκια σέλινο ή σέλερι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 3-4 τομάτες μεγάλες, ώριμες και ψιλοκομμένες
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 350 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 3 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο 3.5%
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, στο γούστο σας
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
-
Πλένουμε τα πράσα και το σέλινο και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
-
Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τα πράσα με το σέλινο, το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες. Προσθέτουμε νερό καυτό και αφήνουμε να μισομαγειρευτούν για μισή ώρα περίπου.
-
Με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε τους κεφτέδες, τους πλάθουμε, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε επάνω από τα χορταρικά που ήδη σιγοβράζουν στην κατσαρόλα.
-
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, γυρίζουμε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα.