icon1

Συνταγές

Κεφτεδάκια με Πράσα

Υλικά:

  • 1 κιλό πράσα
  • 2 κλαράκια σέλινο ή σέλερι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 τομάτες μεγάλες, ώριμες και ψιλοκομμένες
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 350 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο 3.5%
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, στο γούστο σας
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα πράσα και το σέλινο και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

  2. Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τα πράσα με το σέλινο, το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες. Προσθέτουμε νερό καυτό και αφήνουμε να μισομαγειρευτούν για μισή ώρα περίπου.

  3. Με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε τους κεφτέδες, τους πλάθουμε, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε επάνω από τα χορταρικά που ήδη σιγοβράζουν στην κατσαρόλα.

  4. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, γυρίζουμε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα.