icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Καλαμάρι τηγανητό με τσίλι
Καλαμάρι τηγανητό με τσίλι

Υλικά:

ΧΡΟΝΟΣ: 30min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:

  • 800 γρ καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο, χωρισμένο (30ml + 30ml)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 10 ml πάστα τσίλι
  • 30 ml χυμός λεμόνι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμάρια, 30 ml (2 κ.σ.) ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάστα τσίλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν τα καλαμάρια με τα υπόλοιπα υλικά.

  2. Αφήνουμε τα καλαμάρια να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο (30 ml).

  4. Αφαιρούμε τα καλαμάρια από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε καλά, αλλά κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

  5. Τηγανίζουμε τα καλαμάρια στο ζεστό ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

  6. Αφαιρούμε τα καλαμάρια από το τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

  7. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με συνοδεία σάλτσας τσίλι και φέτες μοσχολέμονου.