icon1

Συνταγές

icon1

Οικονομικές

Γιουβέτσι

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 γαρύφαλλα
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Σε χύτρα ταχύτητος τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  2. Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και την ξαναβάζουμε στο μάτι. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.

  3. Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.

  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.