
Συνταγές

Γρήγορες

Οικονομικές
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Υλικά:
- 750 γρ. κιμά
- ½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ φλ. ρύζι
- ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 αβγά
- 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1-2 λεμόνια
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
-
Τα ζυμώνουμε καλά.
-
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
-
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
-
Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
-
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
-
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.