Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Φάβα με μαστίχα και κουτσομούρα
Υλικά:
(4-6 μερίδες)
- 5-6 κουτσομούρες
- 1 κ.τ.σ. ρίγανη ξερή
- 3 τομάτες
- Μισό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 20 γρ. κάπαρη
- ½ σκ. σκόρδο
- 250 γρ. φάβα
- Μισό καρότο
- 3 φύλλα δάφνης
- Νερό
- Σταγόνες μαστίχας
- Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
- Αλάτι
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη φάβα. Προσθέτουμε το νερό και τη δάφνη και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.
-
Μόλις είναι έτοιμη τη χτυπάμε και σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά. Αρωματίζουμε με τη μαστίχα.
-
Ψήνουμε τις κουτσομούρες στο φούρνο με κλασσικό ελαιόλαδο Χρυσελιά και ρίγανη, στο γκριλ για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς (να αποκτήσουν κρούστα), λίγο αλάτι προεραιτικά.
-
Ψιλοκόβουμε καρέ τις ντομάτες, την πιπεριά, και το κρεμμυδι. Ψιλοκόβουμε την κάππαρη και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά.
-
Σερβίρουμε τη κουτσομούρα με τη σαλάτα και τη φάβα.