icon1

Β. Αθανασίου

icon1

Συνταγές

Εύκολο σνακ με τορτίγια και Dip γιαουρτιού με Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

Υλικά:

Για τα σνακ:

  • 5 τορτίγιες καλαμποκιού.
  • 2 φλιτζάνια γέμιση (ακολουθήστε τη συνταγή για τη γέμιση).

Για το dip γιαουρτιού:

  • 1 Κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ή κόλιανδρος ψιλοκομμένος.
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός από λάιμ.
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά.
  • Κατά προτίμηση, καυτερή πιπεριά και αλάτι.

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

  2. Για να φτιάξουμε τα δικά μας σνακ από τορτίγιες χρειαζόμαστε πίτες τορτίγια για βάση και για γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μαγειρεμένο, ωμό ή έτοιμο έχουμε στο ψυγείο, όπως τυριά, αλλαντικά, κρέας, λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά.

  3. Ενδεικτικά μπορείτε να γεμίσετε μια τορτίγια με τυρί, αλλαντικά ή ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου, καλαμπόκι και μυρωδικά, κλείστε σε μισοφέγγαρο και ψήστε σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί–Quessadilla ή Tostada

  4. Μπορείτε να γεμίσετε την τορτίγια με μαγειρεμένο κιμά, μαρούλι, τυρί κρέμα, ντομάτες, ρύζι μπασμάτι βρασμένο και ξινή κρέμα, τυλίξτε σε ρολό και ψήστε σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να σφίξουν και να πάρουν ωραίο χρώμα- Burrito.

  5. Προψήστε τις τορτίγιες σε μισοφέγγαρο, στους 180° C για 2-3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγάνες και πάρουν σχήμα, γεμίστε με γύρο χοιρινό ή λωρίδες ψημένου μοσχαριού ή κοτόπουλο σχάρας ή γαρίδες τεμπούρα, λαχανικά και τυρί -Tacos

  6. Γεμίστε τις τορτίγιες με φέτα κρέμα, σοταρισμένο σπανάκι, λιαστές ντομάτες ή ελιές και άνηθο για μια πιο μεσογειακή γεύση.

Tip

Οποία παραλλαγή και να κάνουμε σερβίρουμε με dip γιαουρτιού, lime και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Chef's note

Η τορτίγια είναι είδος λεπτής, άζυμης πίτας, φτιαγμένης από αλεσμένο καλαμπόκι. Η ιδιότητα της να γίνεται τραγανή με το ψήσιμο μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να τις κόβουμε στα επιθυμητά κομμάτια σερβιρίσματος αλλά και να τις γεμίζουμε με τα πιο απλα υλικά όπως ζαμπόν & τυρί ή με θαλασσινά και κρέας και γιατί όχι, με το μαγειρευτό που περίσσεψε και το έχουμε στο ψυγείο μαζί με τυρί, μυρωδικά και λαχανικά.