Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Δροσερή σαλάτα με κόκκινα φασόλια, ντοματίνια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα
- 200 γρ. ντοματίνια, κίτρινα, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. ντοματίνια, κόκκινα, κομμένα στη μέση
Για τη βινεγκρέτ:
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 80 γρ. πεκορίνο, σε φλοίδες
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
-
Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
-
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
-
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες πεκορίνο, το μαϊντανό, επιπλέον αλάτι αν θέλουμε, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2149/Droseri-salata-me-kokkina-fasolia-ntomatinia-kai-vinegret-esperidoidon)