Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Croque Monsieur με παναρισμένο χοιρινό
Υλικά:
(4-6 μερίδες)
- 2 χοιρινά σνίτσελ
- Χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
- 1 αυγό
- 200 γρ. αλεύρι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Τριμμένο ginger
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κάρυ
Για τη μπεσαμέλ:
- 40 γρ. βούτυρο LURPAK
- 40 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. γάλα
- Γραβιέρα
- Μουστάρδα
- Μοσχοκάρυδο
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
Εκτέλεση
-
Πανάρουμε τα σνίτσελ σε αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. (Αν θέλουμε διπλοπανάρουμε αλεύρι – αυγό και μετά φρυγανιά)
-
Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα παναρισμένα σνίτσελ και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο
-
Προσθέτουμε το αλέυρι και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε
-
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ μας, προσθέτουμε γραβιέρα και μοσχοκάρυδο.
-
Αλείφουμε το χωριάτικο προζυμένιο ψωμί με λίγη μουστάρδα. Τοποθετούμε μέσα το σνίτσελ, τρίβουμε λίγη γραβιέρα, κλείνουμε το τοστ και βουτυρώνουμε εξωτερικά τις φέτες.
-
Περνάμε τα τοστ από το τηγάνι ελαφρά, περιχύνουμε με μπεσαμέλ και τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς στο φούρνο για 7 λεπτά.