Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Χοιρινό κοντοσούβλι με ραΐτα και ψητές πιπεριές
Υλικά:
(4-6 μερίδες)
- 1 κ. χοιρινό μπούτι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
- 2 κ.τ.γ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς TABASCO®
- 1 κ.τ.γ. πελτές τομάτας
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
Για τη ραΐτα:
- 1 αγγούρι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- Μισό φρέσκο κρεμμύδι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 5%
- Ξύσμα από μισό lime
- Μισή τομάτα
- Πιπέρι
- Μείγμα πράσινης σαλάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές.
-
Μόλις μαραθούν, τις σκεπάζουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε με μεμβράνη και περιμένουμε να είναι έτοιμες όταν θα βγαίνει η φλούδα
-
Σε άλλο μπολ δημιουργούμε μια μαρινάδα με πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, πάπρικα, πιπέρι και πελτέ τομάτας.
-
Βάζουμε σε σουβλάκι τα κομμάτια κρέας, τα βάζουμε σε μπολ και τα μαρινάρουμε για 1 ώρα.
-
Τυλίγουμε το μαριναρισμένο σουβλάκι σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά. Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10’.
-
Για το ράϊτα ντιπ: Κόβουμε καρέ το αγγούρι και την τομάτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το κύμινο και το μαϊντανό.
-
Αφού ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές τις κόβουμε ζουλιέν.