Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Αρωματικές μελιτζάνες με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές
Υλικά:
- 600 γρ. μελιτζάνες, σε ροδέλες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 400 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
-
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
-
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
-
Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες.
-
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.
-
Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά.
-
Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
-
Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
-
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1751/Aromatikes-melitzanes-me-freska-myrodika-kai-piperies)