icon1

Συνταγές

Αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες

Υλικά:

  • μπουτάκια αρνίσια: 2 γύρω στο 1 κιλό το καθένα

  • σκόρδο: 5-6 σκελίδες

  • ρίγανη ή δεντρολίβανο: τριμμένο, φρέσκο ή ξερό

  • κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. σε κύβους

  • πιπέρι: 1 κουταλάκι σε κόκκους

  • αλάτι: χοντρό θαλασσινό

  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο

  • ελαιόλαδο Χρυσελιά: 1/2 φλιτζάνι

  • πατάτες: 1 κιλό κομμένες κυδωνάτες για το ψήσιμο

  • λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.

  2. Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά. Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.

  3. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι. Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180ο C για 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄του ψησίματος.

  4. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με πατάτες.