Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Αρνάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Υλικά:
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό αρνί ψαχνό από μπούτι ή σπάλα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
- 1 φλ. νερό
- 4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό.
-
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το αρνάκι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Όταν σοταριστεί ρίχνουμε το καρότο, τις πιπεριές και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
-
Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1 φλ. νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το κρέας για 30 λεπτά.
-
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
-
Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το αρνάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
-
Πασπαλίζουμε το φαγητό με μαϊντανό και σερβίρουμε ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1872/Arnaki-kokkinisto-me-melitzanes)