icon1

Β. Αθανασίου

icon1

Συνταγές

Ανοιξιάτικη Σούπα με πολύχρωμα Λαχανικά και έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά που θα λατρέψουν τα παιδιά

Υλικά:

  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 60 γραμμάρια σπαράγγια
  • 25 γραμμάρια πράσο
  • 30 γραμμάρια φρέσκο αρακά ή αρακά έξτρα φίνο
  • 30 γραμμάρια πράσινα φασολάκια έξτρα φίνα
  • 50 γραμμάρια πατάτες
  • 30 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 30 γραμμάρια σέλερι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 0,6 λίτρα βραστό νερό
  • Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 φέτες φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί
  • 50 γραμμάρια ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • Ρίγανη, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε προσεκτικά μαζί με τα παιδιά τις πατάτες, το πράσο, τα κολοκυθάκια, το σελερι και τα σπαράγγια σε μικρά κυβάκια ενώ εμείς ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο Χρυσελιά το κρεμμύδι και το πράσο σε μετρία προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και το φύλλο δάφνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους μπορούμε επίσης να αφήσουμε τα παιδιά να ανακατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον φρέσκο βασιλικό. Περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίγανη.

Tip

Τα παιδιά αγαπούν τα χρώματα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα πολύχρωμα λαχανικά μπορείτε. Τα κατεψυγμένα λαχανικά Bonduelle αποτελούν την ιδανική λύση, δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι πλούσια σε βιταμίνες