Συνταγές
Οικονομικές
Αγκινάρες α λα πολίτα
Υλικά:
- 2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
- Χυμός 1 λεμονιού
- Άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση
- 3-4 πατάτες σε τέταρτα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 φλ. ελαιόλαδο Χρυσελιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι.
-
Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει.
-
Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας.
-
Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού.
-
Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.