icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Αφράτο κέικ με γλάσο καρύδας

Υλικά:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 ml γάλα, ζεστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας

Για το κέικ:

  • 6 αβγά
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Kore
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες, σκόνη
  • ½ φλ. καρύδα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

  2. Για το γλάσο καρύδας

    Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα καρύδας, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.

  3. Για το κέικ

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τις βανίλιες και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, που έχουμε από πριν λαδώσει και αλευρώσει καλά. Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο καρύδας. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη καρύδα, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.