icon1

Β. Αθανασίου

icon1

Συνταγές

Αφράτα και λαχταριστά Muffins. Μια λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 1 & 1/3 φλιτζάνι κολοκύθα πουρέ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • 1/3 γλυκιά κουταλιά καρύδια σπασμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο αλεσμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C στον αέρα και ετοιμάζουμε τις φόρμες muffins με χαρτάκια muffins.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, κανέλα, κάρδαμο και αλάτι.

  3. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ ή στο χέρι με σύρμα τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο Χρυσελιά, το μέλι , τα αυγά, το ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιού και τη βανίλια.

  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και αναμιγνύουμε.

  5. Μοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 25-30’, μέχρι να βγει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Tip

Η υφή των κέικ που παρασκευάζονται με λάδι είναι – γενικά – ανώτερη από την υφή των κέικ που παρασκευάζονται με βούτυρο. Κόβουμε αυτά τα τρυφερά muffins στη μέση και αλείφουμε βούτυρο, τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο ή δοκιμάστε τα με πραλίνα, γιαούρτι ή βούτυρο μπισκότο.