Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

/, 4. Συνταγές του Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου/Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών2018-11-29T17:37:23+00:00

Project Description

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πιπέρια χρωματιστά, σε κόκκους
  • 1 κ.σ.μπαχάρι, σε κόκκους
  • 1 μπύρα 330ml
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (550 γρ. / μπριζόλα)

Για τη σάλτσα μανιταριών:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια 
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 120 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 200 γρ.τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 φλ. αρακάς, βρασμένος
  • 4 πατάτες φούρνου, κομμένες κυδωνάτες, μαγειρεμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το μπαχάρι, την μπύρα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε την μαρινάδα για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τη μαρινάδα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαρινάδα και τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σε ένα τηγανόσχαρο που έχουμε λαδώσει ελαφρώς τις ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα μανιταριών:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα μανιταριών και σερβίρουμε μς αρακά και κυδωνάτες πατάτες φούρνου.

(Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2001/Moscharisies-mprizoles-me-kremodi-saltsa-manitarion)