Συνταγές
                                Οικονομικές
                                 Γίγαντες πλακί
                                                            
                            
                            Υλικά:
- 500 γρμ. φασόλια γίγαντες
 - 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
 - 250 γρμ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοπελτέ
 - 2-3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό
 - Μαϊντανός και άνηθο ψιλοκομμένο
 - 2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
 - 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 2-3 φύλλα δάφνης
 - Ελαιόλαδο Χρυσελιά
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - Λίγη κανέλλα
 
Εκτέλεση
- 
                                                                                               
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες (με λίγη σόδα αν θέλουμε).
 - 
                                                                                               
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.
 - 
                                                                                               
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένα: κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές, τα καρότα σε φετούλες, τη δάφνη, και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
 - 
                                                                                               
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα (σε πελτέ και συμπυκνωμένη), αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, τον άνηθο και μαΐντανό, και τα μπαχαρικά.
 - 
                                                                                               
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, και ψήνουμε στους 160°C για 1 με 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.