Δ. Σκαρμούτσος
                                Συνταγές
                                 Μοσχαράκι κατσαρόλας με κολοκύθα και αρακά
                                                            
                            
                            Υλικά:
- 30 ml ελαιόλαδο
 - 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 - 1 κιλό μοσχάρι νουά, κομμένο σε κύβους
 - 1 φλ. κρασί κόκκινο
 - 2κ.γ. ρίγανη
 - 2κ.γ. θυμάρι
 - 2 φύλλα δάφνης
 - 750ml ζωμός κρέατος
 - 2κ.σ. πελτέ ντομάτας
 - 2 φλ. κολοκύθα, αποφλοιωμένη
 - 1 φλ. αρακά
 - αλάτι, κατά βούληση
 - πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
 - ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 
Εκτέλεση
- 
                                                                                               
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
 - 
                                                                                               
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
 - 
                                                                                               
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζουμε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
 - 
                                                                                               
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 - 
                                                                                               
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κρέατος και τον πελτέ ντομάτας.
 - 
                                                                                               
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
 - 
                                                                                               
Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμη.
 - 
                                                                                               
Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - 
                                                                                               
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. (Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2003/Moscharaki-katsarolas-me-kolokytha-kai-araka)