ΥΛΙΚΑ Υλικά: (μεγάλο ταψί για 10-12 άτομα) 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένοΓια τη γέμιση 700 γρ. κιμά από μοσχαρίσια ελιά 1 [...]
Η απόλυτη σαλάτα NIÇOISE και τα 5 μυστικά της
Χρυσελιά2021-10-22T16:29:17+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4 άτομα) 10 μικρές νέες πατάτες με τη φλούδα τους (Για τις πατάτες θα χρειαστείτε και 2 σκελίδες σκόρδο, ¼ κρεμμύδι κομμένο, ½ κ.γ. [...]
Κοτόπουλο με αρακά
Χρυσελιά2021-10-14T14:21:07+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου 450 γρ. αρακάς κτψ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο σε ροδέλες 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες [...]
Κολοκυθάκια γεμιστά
Χρυσελιά2021-10-14T14:14:08+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 6-8 άτομα) 8-10 μεσαία κολοκύθια, καθαρισμένα και αδειασμένα στο μήκοςΓια την Γέμιση: 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από κιλότο ή καπάκι (σχετικά άπαχο κομμάτι) 120 [...]
Σνίτσελ Βιενουά
Χρυσελιά2021-10-14T12:46:20+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4 άτομα) 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας για σνίτσελ κομμένο σε φέτες περίπου μισού εκατοστού (κόντρα, ή τρανς ή στρογγυλό) 4 αυγά χτυπημένα με αλάτι [...]
Πατάτες Φούρνου
Χρυσελιά2021-10-08T13:27:45+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4-6 άτομα) 1 κ. πατάτες κομμένες για φούρνο (με ή χωρίς φλούδα) ½ κ.γ. μαγειρική σόδα 60 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά + 10 [...]
Aυγά τηγανητά με σπαράγγια
Χρυσελιά2021-10-22T16:10:31+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (ανά άτομο) αυγό xήνας ή 2 αυγά κότας εξαιρετικής ποιότητας 4-5 πράσινα σπαράγγια που κόβετε τις κάτω άκρες τους, ένα-δυο δ΄ 30 ml. κλασικό ελαιόλαδο [...]
Λούτσοι στο φούρνο
Χρυσελιά2021-10-01T12:04:40+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4 άτομα) 1 κιλό λούτσοι καθαρισμένοι από έντερα και βράγχεια (δεν χρειάζονται ξελέπισμα) και πλυμένοι 100 ml. λευκό κρασί 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 2 [...]
Χωριάτικη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Χρυσελιά2021-08-12T16:39:16+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 6-8 άτομα)1200 γρ. κολοκύθια 100 γρ. γραβιέρα 150 γρ. φέτα σε τρίμα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προεραιτικά) 3 αβγά 150 γρ. [...]