ΥΛΙΚΑ 1 φλ. σκόνη κακάο 1 1/2 φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά 4 αυγά 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 φλ. αλεύρι για όλες τις [...]
Σαλάτα ρόκα με προσούτο, ψητά ροδάκινα και κατσικίσιο τυρί
kostas.t2023-09-05T16:48:19+03:00ΥΛΙΚΑ 1/4 φλ. ξύδι βαλσάμικο 2 κ.σ. μέλι λίγο ελαιόλαδο, για λάδωμα 3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε 6 φέτες /ροδάκινο 3 κ.σ. κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά 1/8 [...]
Χταπόδι καρπάτσιο
kostas.t2023-05-12T12:20:14+03:00ΥΛΙΚΑ Για το χταπόδι: 1 κιλό χταπόδι, μόνο τα πλοκάμια 1/4 φλ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά ¼ φλ. κρασί λευκό, ξηρό 20 γρ. μηλόξιδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 [...]
Κεφτεδάκια με λεμόνι και κάρδαμο σε σάλτσα ταχινιού
kostas.t2023-05-04T16:08:14+03:00ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια: 450 γρ. κιμάς αρνίσιος 1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά ½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο, λιωμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo 1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου [...]
Νηστίσιμα καλτσόνε με γέμιση μεσογειακών λαχανικών
kostas.t2023-03-30T15:02:13+03:00ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ζύμωμα, κατά βούληση 1 κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι ψιλό 1 φλ. [...]
Σούπα ελαιόλαδου με γαρίδες
kostas.t2023-01-16T18:54:18+03:00ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα ζελατίνη 500 ml ζωμό ψαριού αλάτι, κατά βούληση 300 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά 2 λεμόνια, χυμός 8 γαρίδες μεσαίες, βρασμένες πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση [...]
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά
kostas.t2022-12-23T17:44:34+03:00ΥΛΙΚΑ Για το μαρινάρισμα: 2 κιλά σπάλα χοιρινή, ανοιγμένη για γέμισμα 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά 1 κ.σ. μπούκοβο 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη Για τη σύνθεση: 10 ξερά [...]
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο
kostas.t2022-12-15T19:16:36+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά 2 φλ. ελαιόλαδο, Χρυσελιά 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα 1 κρόκο αυγού 1 λεμόνι, ξύσμα 2 κ.σ. κονιάκ 3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για [...]
Αφράτο κέικ με γλάσο καρύδας
kostas.t2022-10-07T15:12:06+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά 200 γρ. ζάχαρη άχνη 25 ml γάλα, ζεστό 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας Για το κέικ: 6 αβγά 1 ½ φλ. ζάχαρη 1 ½ φλ. παρθένο [...]