ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά για ένα μπολ (ορεκτικό για 8-12 άτομα) 4 μελιτζάνες φλασκιές 2 πιπεριές Φλωρίνης 2 σκελίδες σκόρδο 2 κ. σ. μουστάρδα Dijon σε θερμοκρασία δωματίου [...]
Το Μπριάμ αλα Caruso και τα 4 μυστικά του
Χρυσελιά2021-03-26T18:17:30+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (Για 8 άτομα) (Η λίστα λαχανικών σηκώνει προσθαφαιρέσεις ανάλογα με τα γούστα και την εποχή και οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, παρά απόλυτες) 6 κολοκυθάκια 2 μελιτζάνες [...]
Μπουκιές μπακαλιάρου με κουρκούτι τεμπούρα.
Χρυσελιά2021-03-24T12:59:23+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά (για 4-6 άτομα) 1 κιλό υγράλατο μπακαλιάρο 200 γρ. αλεύρι 50 γρ. κόρν φλάουρ 1/2 κ.γ. μπέκιν παόυντερ 1 κρόκος αβγού (μην το βάλετε [...]
Αρνάκι Φρικασέ: Η γιορτή της ελληνικής Άνοιξης!
Χρυσελιά2021-03-24T12:46:24+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά για 4-6 άτομα Ένα μπούτι αρνιού (1.8 κ. περίπου) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομμάτια των 100 γρ. 80 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά 4-5 [...]
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με ντιπ γιαουρτιού
Χρυσελιά2021-03-22T22:31:18+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για μεζέ για 6-10 άτομα) 250 γρ. αμπελόφυλλα 250 γρ. ρύζι μακρύκοκο 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών 1 ½ κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 1 ½ κ.σ. φρέσκο [...]
Φασολάδα: Το υπέροχο εθνικό μας φαγητό!
Χρυσελιά2021-03-22T22:13:11+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. φασόλια ½ κ.γ. μαγειρική σόδα 2 καρότα σε φέτες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3-4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα, με τα φύλλα [...]
Ρεβιθάδα παραδοσιακή με σύγχρονη εκτέλεση
Χρυσελιά2021-03-22T22:07:05+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά για 4-6 άτομα 600 γρ. ρεβίθια (κατεψυγμένα και πρό-μουσκεμένα) 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα 30 + 30 ml. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά Χυμό από 2 λεμόνια [...]
Φάβα με μαστίχα και κουτσομούρα
Χρυσελιά2021-02-23T18:51:59+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά (4-6 μερίδες) 5-6 κουτσομούρες 1 κ.τ.σ. ρίγανη ξερή 3 τομάτες Μισό κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά Ξύσμα από ένα λεμόνι 20 γρ. κάπαρη ½ σκ. σκόρδο [...]
Σούπα σελινόριζας με μουστάρδα και κάρυ
Χρυσελιά2021-02-12T16:58:18+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: 500 γρ. σελινόριζα 2 πατάτες 1 πράσο 1 κ.τ.σ. ξερός κόλιανδρος 1 κ.τ.σ. κάρυ 1 κ.τ.σ. πιπέρι 4 κ.τ.σ. μουστάρδα 2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος 2 κ.τ.σ. [...]
Η αχτύπητη βελούδινη φάβα al caruso
Χρυσελιά2021-02-11T18:17:30+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: Υλικά (μεζές για 6-8 άτομα) 250 γρ. φάβα 1 μεσαίο κρεμμύδι 1 καρότο 1,5-1,7 lt. ζεστό νερό από βραστήρα (η αναλογία νερού προς φάβα είναι περίπου [...]