Project Description

ΥΛΙΚΑ

⦁ 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
⦁ ½ φλ. ελαιόλαδο
⦁ 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
⦁ 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
⦁ αλάτι, κατά βούληση
⦁ ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
⦁ πιπέρι, κατά προτίμηση
⦁ φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2114/Zymarika-Fettuccine-me-manitaria-kai-elaiolado)