Project Description
ΥΛΙΚΑ

Για το μαρινάρισμα:
2 κιλά σπάλα χοιρινή, ανοιγμένη για γέμισμα
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για τη σύνθεση:
10 ξερά δαμάσκηνα, κομμένα σε κομμάτια
20 κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
70 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
400 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. μέλι
1/2 φλ. μουστάρδα
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 ποτήρια λευκό κρασί
3 ποτήρια νερό
200 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μαρινάρισμα | Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. |
Ανοίγουμε τη χοιρινή σπάλα και την αλείφουμε με αρκετή ποσότητα από το ελαιόλαδο που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. | |
Για τη σύνθεση | Βάζουμε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και το φρέσκο δενδρολίβανο. |
Διπλώνουμε το χοιρινό, το κάνουμε ρόλο και το δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία. | |
Ανακατεύουμε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μουστάρδα και αλείφουμε το ρολό. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το ρολό, το κρασί, το νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. |