Project Description
ΥΛΙΚΑ

από εντόσθια και λέπια, 400/500 γραμμάρια η μια
100γρ Ντοματίνια
80γρ Ελιές Καλαμών σε ροδέλες Χρυσελιά
4 κ.σ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
2 σκελίδες Σκόρδο κομμένες σε φέτες
100 γρ. Σπαράγγια
100 γρ Πατάτες baby μισοβρασμένες και κομμένες σε φέτες
2 τεμ. Αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
15 γρ Κάπαρη
0,4 λιτ. Φυσικό μεταλλικό νερό
1 κ.σ. Άνηθος
1 κ.σ. Μαϊντανός
Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
Για το γαρνίρισμα:
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Φυσικός χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις τσιπούρες. Τοποθετούμε τα στεγνά υλικά σε ένα ταψί που να χωράει ακριβώς τα 2 ψαριά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις τσιπούρες την μια αντίθετα από την άλλη έτσι ώστε να καλύπτουν όλο το ταψί. Προσθέτουμε το φυσικό νερό που θα πρέπει να καλύπτει όλα τα στεγνά υλικά και τις τσιπούρες ως το 1/3. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο Χρυσελιά. Στην συνέχεια, ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά έτσι ώστε να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερές. Σερβίρουμε τις τσιπούρες μαζί με τα λαχανικά, περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά και Φυσικό χυμό λεμονιού,τέλος, γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.