Project Description

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 350 γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτάκι μπύρα ελαφριά, lager
  • 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ.κόλιανδρο
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. φρέσκο άνηθο
  • 4-5 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.

Ρίχνουμε την μπύρα, το ζωμό κοτόπουλου, την πατάτα, τα καρότα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.

(Συνταγή από τον Σεφ: Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1947/Soypa-mpyras-me-kapnisto-loykaniko)