Project Description

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • κληματόφυλλα, 1 για κάθε σαρδέλα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια, χυμό
  • 1 φλ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 μικρές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια.

Πλένουμε τα ψάρια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα με ένα κληματόφυλλο και τις τοποθετούμε κατά μήκος σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις σαρδέλες.

Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο, τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες συνοδεία από φέτες λεμονιού.

 

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1850/Sardeles-me-klimatofylla-kai-mesogiaka-aromatika)