Project Description
ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την σαλάτα:
1 τμχ. Μαρούλι ή πράσινη σαλάτα της επιλογής σας κομμένο με το χέρι
100 γρ. άγρια σπαράγγια
½ τμχ. Μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
50γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
30γρ. φλούδες πικάντικης γραβιέραςΥλικά για την σάλτσα βινεγκρέτ:
6 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Xρυσελιά
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. μέλι
Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμησηΥλικά για το γαρνίρισμα:
Φρέσκα φύλλα Βασιλικού
Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
1 τμχ. Μαρούλι ή πράσινη σαλάτα της επιλογής σας κομμένο με το χέρι
100 γρ. άγρια σπαράγγια
½ τμχ. Μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
50γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
30γρ. φλούδες πικάντικης γραβιέραςΥλικά για την σάλτσα βινεγκρέτ:
6 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Xρυσελιά
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. μέλι
Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμησηΥλικά για το γαρνίρισμα:
Φρέσκα φύλλα Βασιλικού
Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ανοξείδωτο μπολ εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα σύρμα, σιγα-σιγά ενσωματώνουμε και το ελαιόλαδο Χρυσελία μέχρι η σάλτσα βινεγκρέτ να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, εάν διαθέτετέ σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε δυνατά. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας περιχύνουμε και την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να πιέζουμε τα υλικά. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και εξτρά παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά.
Τα άγρια σπαράγγια είναι το πρωτο βλαστάρι της άνοιξης, και θεωρείτε γαστρονομικός θησαυρός. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, K και B6 καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα ωμά άγρια σπαράγγια είναι πικρά, αν δεν σας αρέσει αυτή η γεύση εναλλακτικά μπορείτε να τα μπλανσάρετε/ζεματίσετε ή να χρησιμοποιήσετε καλλιεργημένα σπαράγγια.