Project Description

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι baby σπανάκι
1 ματσάκι baby ρόκα
½ φλ. φυλλαράκια δυόσμο
1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ φλ. ξινομυζήθρα
½ φλ. καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.

Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά

Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2181/Prasini-salata-me-fraoyles-avokanto-kai-ladolemono-me-portokali)