Project Description

ΥΛΙΚΑ

  • 6-8 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Πλένουμε, κόβουμε της ντομάτες κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε τις ντομάτες στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.

Βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σπάμε ένα αβγό πάνω από τις ντομάτες προσπαθώντας να μη χάσει το σχήμα του.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αβγά.

Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αλατοπιπερώνουμε τα αβγά, πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1821/Pikantikes-ntomates-sto-foyrno-me-avga)