icon1

Δ. Σκαρμούτσος

icon1

Συνταγές

Πατέ λευκών φασολιών

Υλικά:

⦁ 400 γρ. λευκά φασόλια
⦁ 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
⦁ 1 κύβο κότας ή λαχανικών
⦁ 1 λεμόνι, χυμό
⦁ 1 κ.γ. πιπέρι λευκό
⦁ 1/3 φλ. ελαιόλαδο
⦁ αλάτι, κατά βούληση
⦁ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.

  2. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και ξεπλένουμε.

  3. Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

  4. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φασόλια, το σκόρδο, τον κύβο κότας, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.

  5. Όσο χτυπάμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  7. Μεταφέρουμε το πατέ σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2112/Pate-leykon-fasolion)